گندم جذاب نیست حداقل نه به شکلی که سرآشپزها انواع میوه ها و سبزیجات را جذاب می دانند. جذابیت مرغ های آزاد، گوشت گاو تغذیه شده با علف یا ماهی های صید وحشی را ندارد. اینها عباراتی هستند که باعث می شوند چشمان غذاخورها هنگام اسکن یک منو کاملاً باز شود.
گندم در فهرست ما قرار گرفت زیرا یکی از سه محصول (دو محصول دیگر ذرت و برنج) است که کالری را تامین کرده است که باعث شده جمعیت جهان به سمت 10 میلیارد نفر رقابت کند. امروزه گندم بیش از هر محصول غذایی دیگری در سطح زمینی در سرتاسر جهان کشت می شود.
تاریخچه گندم
بشقاب اوروک که با استفاده از مهری از 3000 سال قبل از میلاد ساخته شده است، کشیشی را نشان می دهد که گندم دوروم تازه در دست دارد.
به گفته انجمن ملی گندم کاران (NAWG)، یک گروه حمایتی مستقر در واشنگتن دی سی، داستان چگونگی راه یافتن گندم به آشپزخانه های سرتاسر جهان هزاران سال پیش در عراق آغاز شد، جایی که منشأ آن بود. منافع کشاورزان گندم ایالات متحده برخی از انسان های اولیه دریافتند که گندم دارای ارزش ویژه ای است، چیزی که بشر از آن زمان تاکنون در حال تحقیق و تلاش برای بهبود آن بوده است.
در عصر حجر، انسانها دریافتند که میتوانند از سنگها برای آسیاب کردن دانههای گندم برای تهیه آرد استفاده کنند. در واقع، بازگشایی این راز ممکن است یکی از دلایل اصلی زندگی مردم در جوامع باشد. گندم به اجداد باستانی ما کمک کرد تا متوجه شوند که می توانند غذا را پرورش دهند و همچنین گله ها را دنبال کنند و آن را شکار کنند.
با این حال، کشف فرآیندی برای شکستن هستهها، آسیاب کردن دانهها، الک کردن زمینها به آرد و اصلاح فرآیند پخت با آن زمان برد. ابزارها ابتدایی بودند و این روند دشوار بود.
سرانجام، مصری ها دریافتند که می توانند کار بسیار ویژه ای با گندم دوروم شیراز انجام دهند. بین 3000 تا 5000 سال پیش، آنها اولین مردمی بودند که تنور ساختند و نان پختند.
آرد گندم کامل
هزاران سال پس از این افشاگری در سایه اهرام، گندم در سال 1777 وارد مستعمرات آمریکا شد. به گفته NAWG، با این حال، استعمارگران گندم را بهعنوان یک محصول سرگرمی و نه یک محصول غذایی کاشتند. مقدر بود که تغییر کند. با گذشت زمان، محققان آمریکایی پیشرفتهای قابل توجهی در قابلیتهای تولید و عادات مصرف مصرفکنندگان آمریکایی و جهانی ایجاد کردند و سرانجام گندم را به غذای اصلی تبدیل کردند که امروزه آن را میشناسیم.
در دهه 1890، محصولات مختلف غلات و جو دوسر، از جمله گندم خرد شده، از طریق تبلیغات در اختیار مصرف کنندگان قرار می گرفت. کتابخانههای ایالات متحده آمریکا – مجموعههای دیجیتال [دامنه عمومی]/ویکیمدیا کامانز
یکی از این پیشرفتها کشف این بود که جوانه (قسمت زایشی گیاه) و سبوس (لایه بیرونی دانه) را میتوان طی فرآیندی به نام آسیاب از بین برد. آسیاب کردن زمان نگهداری دانه ها را طولانی تر کرد و همچنین آرد سفید نرم و سالمی تولید کرد. در اوایل دهه 1800، بسیاری از کارخانهها تجهیزاتی برای تولید این آرد تصفیهشده داشتند و با وجود اینکه گرانتر از آرد قهوهای بود، به ماده مورد نظر برای پخت تبدیل شد.
قرن نوزدهم شاهد پیشرفتهای مهم دیگری بود که صادرات آرد گندم را در دسترس تودهها قرار داد. اینها شامل پرورش گونههای سختتر گندم، بهبود روشهای رشد و برداشت آن، گسترش راهآهن برای تحویل آن و ایجاد کورههای بهتر برای پخت آن بود.
مردم همچنین راه های جدیدی برای خوردن گندم پیدا کردند. شرکت هایی مانند Kellogg و Post در اواخر دهه 1890 غلات صبحانه را با استفاده از گندم تولید کردند. بلغور جو دوسر و کرم گندم نیز در این زمان معرفی شدند. مصرف گندم در طول سال های رکود بزرگ و جنگ جهانی دوم کاهش یافت، اما به زودی تغییر کرد.
در دهه های 1940 و 1950، نورمن بورلاگ، آسیب شناس گیاهی و میکروبیولوژیست دانشگاه مینه سوتا، 16 سال با بنیاد راکفلر کار کرد تا انواع جدیدی از گندم را توسعه دهد که به گندم کمک می کند تا به یک دانه اصلی در رژیم های غذایی در سراسر جهان تبدیل شود. تحقیقات او که جرقه “انقلاب سبز” را زد، به توسعه صنعت گندم در ایالات متحده و بسیاری از نقاط جهان کمک کرد.
بورلاگ که به طور خاص در مزارع گندم مکزیک کار میکرد، نسلهای متوالی از انواع گندم با مقاومت گسترده و پایدار در برابر بیماری، سازگاری گسترده با شرایط رشد در درجات مختلف عرض جغرافیایی و با پتانسیل عملکرد بسیار بالا را توسعه داد. او در سال 1970 جایزه صلح نوبل را برای یک عمر کار برای تغذیه یک جهان گرسنه، که شامل دستاوردهای تحقیقات کشاورزی و کار او در حذف چالش های تولید گندم بود که پودر سوخاری با نان لواش بسیار لذیذ می شود، دریافت کرد.
d جایزه جهانی غذا و از طریق دستاوردهای خود برای جلوگیری از گرسنگی، قحطی و بدبختی در سراسر جهان، او بیش از هر فردی که تا به حال زندگی کرده است، جان انسان ها را نجات داده است.
امروزه، ایالات متحده چهارمین تولیدکننده برتر گندم در جهان است. به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، تنها چین، اتحادیه اروپا و هند بیشتر از کشاورزان آمریکایی گندم تولید می کنند. بر اساس گزارش انجمن گندم ایالات متحده و USDA، تولید جهانی گندم پودر سوخاری برای سال 2015/2016 به 722 میلیون تن خواهد رسید که دومین تولید بزرگ در تاریخ است.
صادر ارد
بر اساس سرشماری کشاورزی سال 2007، بیش از 160000 مزرعه در ایالات متحده در 42 ایالت به تولید جهانی گندم کمک می کند. بیشتر آن مزارع، حدود دو سوم، در دشت های بزرگ از تگزاس تا مونتانا هستند. در سراسر کشور، کشاورزان سالانه بیش از 45 میلیون هکتار را به تولید گندم اختصاص می دهند.
برت بلانکنشیپ، کشاورز گندم از Washtucna، واشنگتن و رئیس انجمن ملی کشاورزان گندم، گفت: “کشاورزان گندم آمریکا به تولید غذا برای سفره های جهان اختصاص دارند.” کشاورزان امروز با چالشهای تولید غذای جهانی روبرو هستند زیرا انتظار میرود جمعیت جهان تا سال 2050 به 9 میلیارد نفر افزایش یابد. صنعت کشاورزی و طرز تهیه پودر سوخاری پرندگان باید راهحلهای نوآورانهای را برای برآورده کردن نیازهای غذایی جهانی ارائه دهد. ادامه کار بورلاگ و پیشرفت و بهبود شرایط حیاتی است. صنعت گندم از طریق بهبود ژنتیک، هیبریداسیون، تحقیق و همکاری، بذر با بالاترین کیفیت و پیشرفت در بیوتکنولوژی.”
عجایب گندم
تحقیقات گندم به ویژه در تلاش برای تضمین عرضه پایدار غذای جهانی برای نسلهای کنونی و آینده مهم است، زیرا بیشتر از هر دانه غلات دیگری از گندم تهیه میشود. به گفته NAWG، این سومین محصول رایج در کشور است که فقط ذرت و سویا را دنبال می کند.
حدود نیمی از محصول گندم کشور مصرف داخلی دارد. برخی از راه هایی که گندم در میزهای آشپزخانه آمریکا نشان می دهد در نان تابه ای، نان تخت، نان اجاق گاز، رول و رول سفت، کروسان، نان شیرینی، پوسته پیتزا، کیک، کلوچه، کراکر، چوب شور، شیرینی، کوسکوس، پاستا، آسیایی است. رشته فرنگی، آرد همه منظوره و غلات که فرق آرد سوخاری با پودر سوخاری بسیار زیاد است.
کمی گندم راه زیادی را طی می کند. یک جریب گندم به طور متوسط 40 بوشل محصول می دهد. یک بوشل گندم می تواند تولید کند:
42 نان تجاری یک و نیم پوندی نان سفید یا 90 قرص یک پوندی نان گندم کامل
45 جعبه 24 اونسی غلات پرک گندم
حدود 42 پوند پاستا یا 210 وعده اسپاگتی